senior tekstforfatter – kreatør – daglig leder

Lena har alltid flere prosjekter på gang – enten det er skriving, maling, omorganisering eller annet. Da kommer prosjektleder-erfaringene godt med. Lena er god på å gjøre kompliserte temaer lettfattelige ved å velge de ordene som folk flest skjønner. Skriv som du prater, det gjør teksten mer levende! Lena tar med seg variert arbeidserfaring inn i rollen som både tekstforfatter og daglig leder i eget tekstbyrå.

Etter å ha jobbet ved siden av skolegang + i administrasjonen ulike steder fra 1994, startet Lena sin karriere i reklame- og kommunikasjonsbransjen i resepsjonen hos Stig og Stein Radiobyrå i 1995. I løpet av tre år jobbet hun som prosjektleder, casting ansvarlig og regissør på redaksjonelle innslag til radio.

Etter endt tekstforfatterutdannelse og praksis i 2003, jobbet hun i Siste Skrik Kommunikasjon, med både administrasjon og tekst for blant annet Flytoget.

I 2005 startet hun i Pro-X Norge, som prosjektleder og tekstforfatter, og skrev for Telenor og Bakers.

Etter ett år var det søkeordsmarkedsføring (SEO) og optimalisering av tekst for web, som ble et nytt felt å sette seg inn i. Hos Webrespons jobbet hun med Google-verktøy både som fast ansatt og senere som frilanser fra 2007 til 2009.

Ergo;ego var et spennende selskap som drev med presentasjonsteknikk og opplæring, og Lena gikk inn i rollen som administrativ leder i 2009, og holdt i de administrative trådene frem til 2012.

Da var det tilbake til reklamebransjen og prosjektlederrollen i massekommunikasjonsbyrået Leo, i et vikariat som varte i 6 mnd.

Fra 2012 og ut 2018 var Lena frilans tekstforfatter og transcreator/oversetter i Mutters Tekst, og samarbeidet med store og små byråer i inn- og utland, som feks; DDB Stockholm, Kunde & Co København, LOWEfriends DK, Createurene, Inbound Group, PR Operatørene med flere. Hun har da skrevet for Nordea Nordic, Møller Mobility Group (Audi, Volkswagen, Skoda), Codan Forsikring, Prior, Nortura/Norsk Edelgris, EPSI Rating, CatalystOne, EasyPark, SEB Kort, Siemens, Clas Ohlson, Bambora, BMW, Microsoft, Philips, Wenaas og listen er lengre.

Sammen med Øystein Johnsen – ektemann og kollega – startet eventyret og drømmen om God med ord Tekstbyrå i 2019, hvor mangeårige faste kunder som for eksempel Stockholm Skrivbyrå, Native Translations, EPSI Rating og Clas Ohlson er med. Det er også spennende med nye kunder som Blake & Friends, NAV, Arman Vestad, Lillevik, Drømmekjøkkenet, Nordic Morning Sverige og SEB m/ Eurocard og Mastercard.

Utdannelse

Lena valgte videregående utdanning med språk og var Russ i 1990. I 1992 tok hun ett år med reiseliv på Otto Treider, før hun først i 1999 begynte på 3-årig utdannelse på tekstlinjen ved Westerdals School of Communication, som det het den gangen. Nå; Westerdals Oslo ACT.